1 min read

Stalno vas pitaju gdje mogu pronaći logo i ostalo? Olakšajte dijeljenje marketinških materijala s cijelom tvrtkom

Uz vaš Brand Styleguide na Confluenceu, vaš logo je svima na dohvat ruke!

Gdje mogu pronaći logo? Koje boje koristimo? Gdje su nam prezentacije? - Zvuče li vam poznato ova pitanja? Confluence može na njih jednostavno odogovoriti. 

Napravili smo naš Styleguide na Confluenceu i u nastavku ćemo vam pokazati kako ga i vi možete implementirati.

Brand Styleguide – Što je to i zašto je važno?

Brand Styleguide (tzv. stilski vodič) je središnji dokument koji definira osnovu identiteta vaše kompanije kao brenda. Styleguide sadrži bitne informacije kao što su logo, paleta boja, fontovi te smjernice za fotografije i vizuale koje pomažu u održavanju dosljednog identiteta brenda. To je ključno za profesionalan izgled tvrtke, kako interno, tako i eksterno. Styleguide također osigurava da svi u tvrtki znaju i razumiju pravila dizajna brenda.

Dosljedan styleguide omogućuje usklađenost svih marketinških materijala i dizajna u skladu s identitetom brenda.

Screenshot 2024-03-19 at 14.39.26

Confluence – Savršeno mjesto za vaš Styleguide

Bildschirm­foto 2023-11-21 um 08.39.50

Confluence je svestran alat koji ne samo da olakšava zajednički rad unutar timova, već je i savršen za centralno pohranjivanje i organiziranje informacija poput marketinških materijala. Stoga je Confluence idealna platforma za vaš styleguide omogućujući vam prikupljanje svih resursa na jednom lako dostupnom mjestu.

Za više informacija o Confluenceu, kliknite ovdje.

 

Kako napraviti Brand Guideline na Confluenceu

Da biste postavili svoj Brand/Styleguide na Confluenceu, prvo trebate napraviti wiki. U tom wikiju ćete napraviti stranice i organizirati sve podatke. U našem slučaju, Styleguide je dio našeg Marketing spacea. S aplikacijama kao što je Caelorov Optics, možete prilagoditi izgled onako kako vi želite. To će vam pomoći u strukturiranju Styleguidea, a intuitivno Confluence sučelje pojednostavljuje stvaranje i održavanje sadržaja. 


Jedna od prednosti Confluencea je jednostavnost korištenja. S Confluenceom možete upravljati sadržajem svoga Styleguidea i napraviti ga lako dostupnim svima u tvrtki. Snažne funkcije pretraživanja i jasna struktura čine navigaciju kroz cijeli wiki iznimno jednostavnom, stvarajući mjesto za upravljanje svim materijalima i osiguravajući da svatko može pristupiti najnovijim verzijama datoteka i informacija. 

 

 
Ovdje možete pronaći više o Confluence i ekipi.